Gezond en heerlijk bananenbrood

Bananenbrood

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 4 rijpe bananen
  • 30g suiker
  • 60g boter of neutrale olie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 200g havermeel of gemalen havermout
  • 50g boekweitmeel
  • 50g pure chocolade (minimum 70% chocolade)
  • 20g chia-zaad
  • 1 bakblik
  • Bakpapier
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Prak de 4 bananen met een vork en meng ze met de eieren en suiker.
  • Smelt de boter totdat ze quasi vloeibaar is en voeg ook toe aan het mengsel.
  • Meng vervolgens het haver-en boekweitmeel onder het mengsel door, samen met een snuifje zout en het bakpoeder.
  • Voeg als laatste stap een ruime eetlepel chia-zaad toe en last but not least, de chocolade! Zelf bewaar ik de helft van de chocolade om als topping toe te voegen.
  • Mix met de garde of laat de keukenrobot het werk doen totdat alle bloem is opgenomen.
  • Plaats een vel bakpapier in het cakeblik en stort het beslag erin. Zet het bananenbrood vervolgens 45 à 50 minuten in de oven. Checken of het klaar is doe je door met een mes of een scherpe punt in het beslag te prikken. Als er geen deeg meekomt, is het bananenbrood helemaal klaar.
  • Laat vervolgens 15 minuten afkoelen op een rooster en smullen maar!

Andere Recepten

Een gezond en lekker bananenbrood met havermout, boekweit en afgewerkt met chocolade. Heerlijk als ontbijt én tussendoor.
Een gezond en lekker ontbijt geïnspireerd op appeltaart. Havermout, yoghurt en chia zaadjes, ‘s nachts in de koelkast met een topping van appel en kaneel.
Een snelle, voedzame mug cake met havermout, banaan, pindakaas en pure chocolade. Klaar in één minuut in de microgolf, ideaal voor een energierijke snack!