Crunchy havermoutkoekjes met chocolade

Crunchy havermoutkoekjes met chocolade

Wist je dat…

… Zaden zowel vet-als vezelrijk zijn? De vezels zorgen voor een goeie darmtransit en een vertraagde opname van snelle suikers. De onverzadigde (goede) vetzuren hebben tal van gezondheidsvoordelen en beschermen onder andere hart-en bloedvaten.

… Een goede bakboter maximaal 1/3 verzadigde vetzuren bevat op de totale hoeveelheid vet? Een hoge inname van verzadigde vetzuren wordt dan weer in verband gebracht met een verhoogd risico op hart-en vaatziekten. Check dus zeker even dat etiket als je de volgende keer voor het winkelrek staat.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°.
  2. Meng alle ingrediënten in 1 kom tot één compacte “brok” deeg.
  3. Haal 12 ‘bolletjes’ van om en bij de 25g uit het deeg en leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat.
  4. Druk de porties plat met een vork en zet gedurende 10-15 min. in de oven.
  5. Laat enkele minuten afkoelen en dan… genieten maar! Smakelijk!
  6.  

Ingrediënten (voor 12 stuks)

  • 100g havermout
  • 25g corn flakes
  • 25g 70% pure chocolade, in kleine grove brokjes gesneden
  • 1 el zadenmix (ik gebruikte een mix van lijnzaad, sesam-en maanzaad)
  • 1 el (kristal- of rietsuiker)
  • 1 el bakboter (Wat is een goeie bakboter? Lees het onderaan bij de “Wist je datjes”)
  • 50 ml water
  •  

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *