Bananenmuffins

Gemakkelijk, snel en gezond!

Ben je op zoek naar een alternatief ontbijt dat niet teveel tijd in beslag neemt? Of misschien eens iets anders als tussendoor? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze muffins heb je in no time klaar, zijn bijzonder smakelijk en gezond (off course ;) ).

Zelf heb ik voor deze muffins 1 el chia-zaad toegevoegd. Werk je liever met een andere zadenmix of enkele fijngesneden noten, dan kan dat perfect. Ze zijn allemaal rijk aan onverzadigde vetzuren, de "goeie" vetten die zo belangrijk zijn voor onze gezondheid.

Ingrediënten voor 4 muffins:

  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 50g volkorenmeel
  • 50g havermout
  • 1 el chia-zaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de eieren met de geprakte bananen (hou evt. een aantal plakjes over ter garnering).
  3. Voeg het volkorenmeel, chiazaad, bakpoeder en kaneel toe en mix verder tot een glad beslag.
  4. Vet een muffinvorm met 4 holtes in met een klein beetje olie en verdeel het beslag over de holtes.
  5. Druk in elk vormpje een plakje banaan.
  6. Bak de muffins 20-25 min tot ze goudbruin zijn.
  7. De muffins zijn gaar als een prikker die je erin steekt, er mooi uitkomt.
Smakelijk!
Datum
01 June 2018