Spinazie-tomaat-omelet

Spinazie-tomaat-omelet

Bereiding

  1. Ontdooi de diepvriesspinazie enkele minuten in de microgolf (roer af en toe een beetje om)
  2. Snij de tomaat in kleine blokjes
  3. Klop de eieren met een vork los in een grote kom en voeg de tomatenblokjes en kruiden toe
  4. Voeg de ontdooide spinazie toe en maak van het geheel één egaal mengsel
  5. Verhit 1 el olijfolie in een pan op een hoog vuur
  6. Giet het mengsel in de pan en bak het geheel een 3-tal minuten
  7. Werk af met een snuifje peper en zout
  8. Serveer met 2 volkoren boterhammen
  9. Smakelijk!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 3 à 4 el diepvriesspinazie
  • 1 tomaat
  • 1 el olijfolie
  • mix van kruiden: basilicum, oregano, tijm, rozemarijn
  • peper en zout
  • 2 volkoren boterhammen
  •  

Wist je dat…?

… als je last hebt van een (te) hoge cholesterol, er helemaal geen reden is om eieren uit je voeding te schrappen. Onderzoek heeft aangetoond dat de lichaamseigen cholesterol niet verhoogd wordt door de cholesterol die eieren bevat. Hou je van eieren? Zet ze dan met een gerust hart af en toe op je menu!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *