Haringsalade met rode biet

Haringsalade met rode biet

Broodbeleg om van te smullen!

Ik ben helemaal verzot op deze salade. Ideaal als broodbeleg of als smaakmaker bij een portie rauwkost, maar ook de perfecte gezonde versnapering op een toastje of als tussendoor op een cracker. En in tegenstelling tot de meeste “bereide salades”, is deze vetarm en gewoon heel erg gezond.

Wist je trouwens dat…het nitraat in rode bieten zorgt voor een efficiënter gebruik van zuurstof in de spieren? Sporters die duurinspanningen leveren kunnen hierdoor net dat tikkeltje langer doorgaan op hun maximale niveau. Waar wachten jullie nog op :)!

Bereiding

  1. Snij de haringfilets en ajuin in kleine stukken en voeg ze samen toe in een kom.
  2. Snij de gekookte rode bietjes en de appel (zonder schil) in blokjes en meng ze doorheen de vis en ajuin.
  3. Voeg aan het mengsel 1 el mayonaise OF zure room toe en 1 el magere platte kaas.
  4. Breng verder op smaak met verse of gedroogde dille.
  5.  

Ingrediënten voor een grote pot:

  • 4 zure haringen met ajuin (“rolmops”)
  • 2 gekookte rode bietjes
  • 1 appel
  • 1 el mayonaise OF 1 el zure room
  • 1 el magere platte kaas
  • Een handvol verse dille of 1 el gedroogde dille
  •