Falafelballetjes met broccoli

Falafelballetjes met broccoli

Het is even geleden dat ik echt tijd heb gemaakt om wat te experimenteren in mijn keuken. Vandaag heb ik mij laten inspireren door een recept die ik in mijn ‘Nest’-kookboek vond. En het resultaat, dat mag er méér dan zijn :). Ik heb onmiddellijk een grote portie gemaakt. Een deel vries ik in voor op dagen dat de tijd me ontbreekt om te koken of als ik er gewoon geen zin in heb. Een gezonde hap hoeft dan toch niet veraf te zijn.

falafelballetjes

Bereiding

  1. Mix de eerste 7 ingrediënten tot een homogene massa in een blender (of mixer) en voeg vervolgens de bloem toe tot je een stevige consistentie krijgt.
  2. Rol balletjes van het mengsel en wentel ze daarna in het ei en de panko of paneermeel.
  3. Verhit een scheut olijfolie of bakboter in een hete pan en bak de balletjes totdat ze een krokant bruin jasje hebben.
  4.  

Ingrediënten voor +/- 35 balletjes

  • 400g kikkererwten uit blik of bokaal, uitgelekt
  • 200g broccoli,in roosjes verdeeld
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1/2 kl bakpoeder
  • 2 el bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • paneermeel of panko (japanse broodkruim)
  • 4 el olijfolie of bakboter
  •