Spinazie-tomaat-omelet

Er zijn zo van die dagen... Thuiskomen met baby Seppe die niet van plan is om een dutje te doen en graag alle mogelijke aandacht ineens krijgt. Creatief zijn in de keuken krijgt dan toch een net iets andere dimensie. Snel iets op tafel toveren dat ook nog gezond is, blijkt gelukkig veel gemakkelijker dan je zou denken.

In exact 5 minuten tover je deze heerlijke spinazie-tomaat-omelet op je bord. Afwerken met een slaatje en een volkoren boterham maakt het helemaal compleet. Heb je overschotjes? Dan zijn die ideaal om morgen mee te nemen bij de lunch.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 2 eieren
  • 3 à 4 el diepvriesspinazie
  • 1 tomaat
  • 1 el olijfolie
  • mix van kruiden: basilicum, oregano, tijm, rozemarijn
  • peper en zout
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  • Ontdooi de diepvriesspinazie enkele minuten in de microgolf (roer af en toe een beetje om)
  • Snij de tomaat in kleine blokjes
  • Klop de eieren met een vork los in een grote kom en voeg de tomatenblokjes en kruiden toe
  • Voeg de ontdooide spinazie toe en maak van het geheel één egaal mengsel
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan op een hoog vuur
  • Giet het mengsel in de pan en bak het geheel een 3-tal minuten
  • Werk af met een snuifje peper en zout
  • Serveer met 2 volkoren boterhammen
  • Smakelijk!

Heb je zin in nog meer groenten, voeg dan gerust een portie sla extra toe.

Wist je dat...?

... als je last hebt van een (te) hoge cholesterol, er helemaal geen reden is om eieren uit je voeding te schrappen. Onderzoek heeft aangetoond dat de lichaamseigen cholesterol niet verhoogd wordt door de cholesterol die eieren bevat. Hou je van eieren? Zet ze dan met een gerust hart af en toe op je menu!

Datum
03 January 2018