Salade met gerookte kipfilet, zoete aardappel en een mix van groenten

Salade met gerookte kipfilet, zoete aardappel en een mix van groenten

Bereiding

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°.
  • 2. Schil de zoete aardappel en snij ze in schijfjes van ongeveer 0,5cm breed. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie (ik gebruik mijn handen om de olie rond alle aardappelschijfjes te mengen). Voeg rozemarijn naar smaak toe, alsook een snuifje peper en zout.
  • 3. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor een bereiding van om en bij 10 minuten. Afhankelijk van de oven kan dit iets meer of minder zijn. Controleer af en toe door met je vork in de schijfjes te prikken. Je zal ervan verschieten hoe snel een zoete aardappel zacht wordt.
  • 4. Spoel de salade, tomaat en komkommer en snij vervolgens in hapklare partjes. Schik ze vervolgens op je bord.
  • 5. De gerookte kipfilet is eetklaar en voeg je eveneens toe aan je bord.
  • 6. Ik bak een volledig zakje wokgroenten in een beetje olijfolie en kruid af met peper en zout. Een 3-tal eetlepels voeg ik toe aan mijn salade en de overschot maakt deel uit van mijn volgende lunch :).
  • 7. Haal de aardappelen uit de oven en voeg ze toe aan je salade.
  • 8. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Neem een 2-tal eetlepels van de bereiding voor je salade en bewaar de rest in een afgesloten potje in de koelkast.
  • 9. Smakelijk!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 100g gerookte kipfilet (ik kocht de mijne bij Lidl en was zeer aangenaam verrast over de smaak)
  • 1 zoete aardappel, gemiddeld
  • 1 trostomaat
  • 30g komkommer
  • 1 mini romana-salade of een handje gemengde sla
  • 3 el wokgroenten
  • Verse of gedroogde rozemarijn
  • 1 1/2 el olijfolie
  • Zout en peper
  •  

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *