Havermoutmuffins met yoghurt en appel

Lekker als ontbijt én de ideale tussendoor

Havermoutmuffin met yoghurt en appel

Ingrediënten voor 8 muffins

  • 100g havervlokken
  • 50 g kokosmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout
  • 150 ml halfvolle of volle yoghurt
  • 50 ml melk
  • 4 el honing
  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 2 el rozijnen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de havervlokken tot meel en meng samen met het kokosmeel in een mengkom. Voeg het bakpoeder, de kaneel en een snuifje zout toe. Roer om.
  3. Klop de yoghurt samen met melk, honing en eieren. Meng het geheel tot een luchtig gladde mix en meng deze onder het meel.
  4. Schil en snijd de appels in blokjes. Roer onder het beslag. Voeg de rozijnen en meng alle ingrediënten een laatste keer.
  5. Schenk het beslag in 8 kleine muffinvormpjes.
  6. Bak 25-30 minuten in de oven.
  7. Laat even afkoelen op een rooster.

Smakelijk!

Klik hier om af te printen

Datum
12 November 2018