Mousse met bosvruchten

Een licht dessert, bomvol smaak

Frambozenmousse

Ingrediënten voor 2 mousses

  • 1 blaadje gelatine
  • 75g frambozen, aardbeien, bramen of een mengeling
  • 1 eiwit
  • 70g magere platte kaas
  • 1 kl kristalsuiker of equivalent in zoetstof

Bereiding

  1. Laat de gelatine weken in koud water. Spoel de bosvruchten en mix ze tot puree (houd enkele stuks over voor de garnering).
  2. Klop het eiwit tot sneeuw.
  3. Verwarm de puree en los er de uitgeknepen gelatine in op. Voeg eveneens de suiker of zoetstof toe. Meng de puree met de verse kaas en spatel er de eiwitsneeuw onder.
  4. Doe de bereiding in 2 glazen of coupes en laat opstijven in de koelkast. Versier met de overige vruchten.
  5. Smakelijk!

Klik hier om af te printen

Datum
15 November 2018